imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Ако имате чувство дека вашиот iPhone е бавен, исклучете ја оваа функција


Постои функција поради која ќе имате чувство дека побавно се префрлате помеѓу апликациите на вашиот iPhone. Тоа не е само чувство, туку уредот навистина станува побавен.

Неодамна забележав дека мултитаскинг прегледот се појавува многу побавно на мојот iPhone отколку на iPad. Претходно не беше бавен, но ако ги споредите овие два уреди, многу лесно ќе ја забележите разликата. Мојот iPad е постар модел, така што мојот iPhone би требало да биде побрз. Пред некој да се јави со мислење делка тоа е поврзано со намерното забавување на уредите од страна на Apple, би рекол дека тоа дефинитивно нема никаква врска. Нема заостанување и побавен е само во еден аспект.

Конечно, сфатив за што се работи. Претходно, пишувавме за Smart Invert кој можете да го пронајдете во опциите за Пристапност. Тука можете да им доделите различни функции на различни копчиња. Smart Invert можете да го вклучите ако три пати го притиснете Home копчето. Ако ја исклучите оваа функција, мултитаскингот ќе се појави веднаш и тоа мало доцнење ќе исчезне. Исто така, дознав дека до ова кратко доцнење доаѓа затоа што телефонот мора да причека за да препознае дали тоа е двократен или трикратен притисок.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.