imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Безбедносен бекап на податоците за здравје и активност


За да го поставите вашиот Apple Watch со новиот iPhone уред, морате да го одвоите од претходниот уред и да го регистрирате со новиот. Но, што се случува со податоците за здравјето и активностите ако Apple Watch е поврзан со друг телефон?

Оваа тема често се појавува бидејќи целосно не е јасно како функционира сигурноссниот бекап на Apple Watch. Во претходниот текст веќе се занимававме со оваа тема, но не влегувавме во податоци за здравјето и сигурноста. Кога ќе ги одвоите iPhone и Apple Watch, тогаш часовникот создава безбедносна копија на iPhone.

Оваа безбедносна копија е лесно да се следи бидејќи е вклучена на iCloud, помеѓу сите сигурносни копии на iPhone. Претходно, пронаоѓањето на овие податоци можеше да претставува проблем и во поголем дел од случаите, овие броеви беа загубени по промената на уредот или надградбата. Затоа што не беа вклучени на iCloud. Но, во случајот на iOS, ако сте најавени со претходно користен Apple ID на новиот уред, ќе ви се прикажат и тие податоци.

Спарувањето на Apple Watch со новиот уред бара одвојување од моментниот, бидејќи часовникот може да биде поврзан со само еден телефон. Отстранувањето и спарувањето можете да го направите на вообичаениот начин преку апликацијата Watch.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.