imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Блокирајте ги пораките на Вашиот iPhone


Ова е меѓу ТОП 5 прашања на почетните корисници на iPhone: како да ги блокираме пораките и iMessage? Ајде да видиме како да го направите тоа!

Не сум сосема свесен што научниците во моментов размислуваат за непотребни пораки од непознати телефонски броеви, но корисниците на Интернет само ги знаат како SPAM пораки кои главно беа популарни во ерата на мејловите. Значи испраќачите на овие пораки можат да бидат блокирани во рок од неколку секунди. Ако сте нови во светот на iPhone телефони, треба да ги следите овие чекори:

● Отворете ја апликацијата за пораки
● Отворете ја несаканата порака
● Допрете го копчето ‘i’ во горниот десен агол
● На табулаторот Details допрете го бројот на контактот
● Блокирајте го бројот со копчето “Block this Caller” на дното од листата

Ќе ги спречи сите пораки од овој одреден број да стигнат до Вас и сите дојдовни повици ќе бидат одбиени и од Вашиот iPhone. Списокот на блокирани броеви може да се види во менито Settings.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.