imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Гест што е “Добро е да се знае” за почетниците на Apple Watch


Меѓу Apple Watch гестовите трикот на покривање со рака е нашиот апсолутен фаворит. Ако немате идеја што е тоа, дозволете ми да Ви покажам како да ја активирате функцијата.

Моите познаници кои преминале на iPhone или купиле Apple Watch обично прават огромна грешка што не ги знаат сите функции на нивните уреди. Верувам дека тоа се должи на фактот дека со цел да се користи производ на Apple, не мора да бидете експерт за ИТ. Причината е едноставна: кориснички интерфејс.

Иако се лесни за учење, iOS и други оперативни системи на Apple имаат многу скриени карактеристики. Затоа можете редовно да ги читате советите за овие во нашите статии, кои веројатно се познати од корисниците. Gesture control е поволна тема. И тоа е покорисно за Apple Watch отколку на iPhone или iPad.

Тоа е веројатно јасно од насловот и водството дека еден од нашите омилени е покривање со раката на часовникот за да се активира тивкиот режим. Како стандардно поставување, ако добиете известување и ја ставите раката на екранот 3 секунди, часовникот ќе се исклучи и екранот ќе се исклучи. Во секој случај можете да го исклучите екранот на овој начин.

Ако претходно сте ја исклучиле оваа функција, мора да ја пронајдете апликацијата Watch на вашиот iPhone. Одете надолу и допрете Sounds and Haptics, а потоа активирајте го тивкиот режим со функцијата за покривање на рака. Отсега мора да работи. Добро е на состаноците, во театарот, но тоа е моментално решение за избегнување на конфликти во врските.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.