imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Денот на планетата Земја и Apple Watch предизвик – Добиј нова значка и анимирани стикери


Денот на планетата Земја се приближува, исто како и следниот предизвик со Apple Watch. Вообичаената значка сега е придружена и со неколку анимирани стикери на iMessage, како награда, а притоа за да ги добиете не е потребно треба да вложувате преголем напор за да добиете …

Apple го знае кој вистинскиот тајминг. Денот на планетата Земја се одржува на 22 април секоја година, а компанијата неодамна имаше огромна најава: тие сега ги снабдуваат сите свои објекти во 43 земји низ целиот свет со 100% обновлива енергија. Можеме да кажеме дека тие го завршија најважниот предизвик, а сега е на Вас. Исто како и во случајот со меѓународниот ден на жената. Еве ја и кратката историја за овој предизвик.

● Денот на планетата Земја за прв пат беше оддржан пред 50 години, на 21 Март 1970.
● 21 Март е првиот астрономски пролетен ден од северната хемисфера.
● Основачот беше John McConnell, активист за мир, кој ја презентираше неговата идеја на конференцијата на UNESCO во 1969.

● Само еден месец подоцна на 22 април 1970 денот на планетата Земја беше организиран од сенаторот Gaylord Nelson.
● Овој настан беше од едукативен карактер со што се подигна свеста во САД.
● Студент на универзитет, Denis Hayes, од ова направи интернационлно движење: “Earth Day Network” кое се оддржува и ден денес.
● До 1990, 141 земја се придружија на оваа иницијатива.
● Тие имаат и своја химна.

Joyful joyful we adore our Earth in all its wonderment
Simple gifts of nature that all join into a paradise
Now we must resolve to protect her
Show her our love throughout all time
With our gentle hand and touch
We make our home a newborn world
Now we must resolve to protect her
Show her our love throughout all time
With our gentle hand and touch
We make our home a newborn world

● Секоја година различни програми и акции кои ја подигаат свеста, едукативни настани и итн. се организираат по овој повод.

Исто така и новиот предизвик со Apple Watch е веќе тука. За да освоите значка се што треба да направите е да вежбате најмалку 30 минути на 22 април. Претходната година само пешачењето, трчањето, возеже на точок и пливањето беа дел од овој предизвик, но оваа година и љубителите на скијањето ќе можат да се приклучат на овој предизвик.

Откако успешно ќе го завршете овој предизвик ќе добиете три анимирани iMessage стикери.
Доколку некогаш сте биле нервозни бидејќи не сте имале можност да покажете колку околината ви значи, сега е вистинскиот момент, запаметете го овој датум!

Забелешка: Предизвикот сеуште не е објавен во апликацијата.

Извор: 9to5Mac

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.