imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

За што е добар Exposé приказот на Mac?


Денешниот брз совет за корисниците почетници на Mac e за користењето на Exposé приказот во macOS и за неговата замена во Windows.

Exposé приказот е дел од macOS – исто така OS X – толку долго што ние се стремиме да заборавиме на него. Можете да одлучите како да го користите вашиот компјутер. Јас ги користам мултитач гестовите на тракпадот на мојот MacBook, но не и на мојот десктоп Mac.

Бидејќи користењето на Magic Mouse или Magic Trackpad понекогаш е малку неудобно за мене, преферирам да користам едноставен маус. Но, понекогаш имам проблеми со префрлање помеѓу апликациите. Командата Alt + Tab функционира совршено во Windows, но малку е поразлична во macOS.

Како и да е, Exposé може да биде решение, бидејќи функционира на идентичен начин. Ги прикажува сите отворени работни површини и сите апликации што работат во позадина. Тука можете лесно да ги преуредувате.

До Exposé приказот може да се пристапи на два различни начина. Како стандардна опција, поместувањето со три прсти на вашиот тракпад ќе ја активира оваа функција. Сепак, со копче на тастатурата сè е полесно. Се што треба да направите е да притиснете F3.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.