imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Избришете ги iMessage апликациите


Дали ви е здосадено да гледате како разните апликации се појавуваат во iMessage? Нема проблем, ќе ви покажеме како да се ослободите од нив!

iMessage во последните години значајно се промени во поглед на дизајнот и функциите. Најголемите иновации беа App Store за iMessage и апликацијата од оваа продавница кои овозможија користење апликации од трети страни во iMessage. Ги има разни и најпопуларни се стикерите, но и YouTube, Google и Spotify имаат корисни функции.

 

Освен купување на апликации од App Store за iMessage, додатоците во рамки на апликациите кои ќе ги купите во iOS App Store автоматски ќе се појават во iMessage. Ако сакате да се ослободите од нив, постапката е многу едноставна. Иако тоа не можете да го направите преку Поставките или во самите апликации, сите несакани икони можете да ги исклучите во рамки на iMessage во четири чекори:

  1. Отворете iMessage.
  2. Во долниот ред икони изберете ја онаа од десна страна.
  3. Допрете ја иконата три точки.
  4. Одзначете ги сите апликации кои не ви требаат.

Вака сите функции и стикери кои често ги користите ќе бидат видливи, па уште појасно ќе ги одвоите сите непотребни. Исто така, колку помал број на икони ќе задржите, толку ќе бидат поголеми.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.