imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Исклучете го индикаторот за активност на Instagram


Дали знаевте дека дури и услугата на Instagrams Direct Messages покажува кога сте активни? Не грижете се, ако сакате, можете да ја исклучите оваа функција лесно.

Јас не сум експерт за социјални мрежи, но неодамна забележав дека по последното ажурирање во делот за DM означено е кога моите пријатели се активни. Исто како во Facebook Messenger и не можам да кажам колку ја мразам оваа функција. Главно затоа што работи навистина хаотично и во секој случај: тоа е само моjа работа што правам и кога.

Како што можеби знаете дека немате шанса да ја исклучите оваа функција во Messenger, се што можете да направите е да го исклучите целиот разговор во десктоп верзијата. Но, веднаш штом се најавите од мобилен уред, повторно ќе бидете прикажани како активни. Но, тоа е различно во случајот со Instagram, но нема да бидам изненаден ако оваа функција исчезне по некое време.

Ако сакате да го исклучите статусот на Вашата активност, мора да го допрете Вашиот профил, а потоа до иконата на менувачот во горниот дел и движете се надолу. Побарајте Show activity status и исклучете го. Ако се враќате во разговорите, временските ознаки ќе исчезнат и никој нема да може да го види Вашиот статус.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.