imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Исклучете ја апликацијата Music на вашиот Apple Watch


Со Вашиот Apple Watch можете лесно да го контролирате Вашиот Apple TV или неколку функции на апликациите за iPhone, па дури и да користите различни музички апликации на Вашиот iPhone. Кога слушате музика на Вашиот телефон, тој автоматски ја вклучува и апликацијата на Apple Watch. Ајде да видиме како може да ја исклучите оваа функција!

Паметниот часовник на Apple е вистински повеќенаменски уред. Додека некои го користат како уред за вежбање, други уживаат во придобивките од комплетен центар за известување на нивните зглобови. Неговите системи за следење на срцевите отчукувања се корисни, исто како и опциите за слушање музика додека вежбате.

Кога стартувате каков било вид на апликација за музика (Spotify, Apple Music, итн.) автоматски започнува да работи и на Вашиот часовник. Тоа ќе биде прикажано на часовникот и не може да се тргне додека музиката не престане. Ако не посветувате доволно внимание, можете лесно да ја запрете музиката, да преминете на следната песна или да ја промените јачината на звукот со вртење на дигиталната круна.

Ако тоа веќе Ви се случило и не сте љубител на далечинско контролирање на музиката со Вашиот часовник, тогаш лесно можете да го исклучите автоматското стартување. Треба да отидете до апликацијата Watch на Вашиот iPhone и допрете General > Wake Screen > Auto-launch Audio Apps.

Со исклучување на оваа опција, ниту еден од музичките плеери нема да може автоматски да започне кога ќе започне музиката да свири.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.