imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Исклучете ја навигацијата со мапи на вашиот Apple Watch


Можете да го прилагодувате вашиот Apple Watch на милион начини. Еден од нив ја исклучува навигацијата со Maps, спречувајќи го вашиот часовник да се претвори во минијатурна мапа.

Пред да ја исклучите оваа функција, дозволете ми да ја пофалам оваа опција. Иако многу апликации работат малку бавно на Apple Watch и не поддржуваат различни функции, навигацијата на часовникот работи целосно добро.

Апликацијата ве води чекор по чекор и ви дава повратни информации на вашиот зглоб додека се движите. Ова е навистина корисно при одење, и за време на студен зимски ден користењето може да биде многу поудобно. Сепак, постојат различни ситуации кога ќе имате друга навигација – на пр. кога возите, подобро е да ја исклучите оваа дополнителна функција на Apple Watch.

За да го сторите тоа, треба да влезете во апликацијата Watch на вашиот iPhone. Скролајте надолу до Maps и деактивирајте ги известувањата. Не само што ги исклучува хаптичките повратни информации и звуци, туку ќе направи навигацијата веднаш да престане.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.