imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Истакнете ги елементите во апликацијата Notes


Апликацијата Notes е совршена за потсетници и белешки. Во iOS 11, таа доби многу нови и корисни функции. Поголем дел од нив им се познати на сите, но оваа за која пишуваме некако остана скриена. Да погледеме како можете да ги истакнете најважните белешки.

Веќе некое време не користам некоја посебна апликација за белешки. Системската апликација на мојот iOS уред ги задоволува сите мои желби и потреби, а тоа е внесување на список за купување, подготовка на фотографии и линкови, бележење на одредени идеи или потсетници.

Апликацијата многу се промени со воведувањето на iOS 11, па сега содржи многу нови функции, најмногу за корисниците на iPad Pro. Функцијата која неодамна ја открив не е некаква револуционерна иновација, но почнав редовно да ја користам. Се работи за поставување белешки на истакнато место, а тоа можете да го направите на следниот начин:

  1. Отворете ја апликацијата Notes
  2. Создадете нов запис.
  3. Изберете го тој внес во listview и поместете ги надесно.
  4. Со помош на копчето pin, прицврстете ја на врвот.

Така вашата белешка ќе се премести на врвот. За да ја откачите, следете ги истите чекори.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.