imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Исфрлете ги насобраните iMessage податоци


Сте собрале многу iMessage пораки? Нема проблем, еве како можете да ја намалите нивната големина.

Во поголем дел од случаите, за комуникација користиме iMessage. Едноставен е, прилагодлив и изворен. Испратените и примените пакети имаат енкрипција од страна до страна и локално се сместени на вашите уреди.

Од една страна, тоа е едноставно и сигурно. Од друга, би можело да зазема многу место во просторот на вашиот iPhone. Затоа секогаш морате да имате око на статусот на вашето виртуелно ѓубре. Со iOS 11, Apple ви пружа шанса да одлучите што ќе избришете, а што ќе оставите. Тоа значи дека можете да ги изберете пораките, фотографиите и видеата поединечно.

За да ги избрешете вашите пораки, се што треба да направите е:

  • Да влезете во поставките.
  • Да го изберете менито Општо.
  • Да го побарате менито Складирање на iPhone.
  • Да влезете во подменито Пораки.

Во овој оддел, системот ќе ги прикаже сите локално складирани податоци. Со притискање на менито Разговори, можете да изберет било кој од нив. За да ги избришете, притиснете Уреди, изберете ги саканите разговори и едноставно повлечете лево. Истото можете да го направите и кога се работи за фотографиите и видеата.

Обрнете внимание бидејќи отстранетите фајлови не можат да се вратат.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.