imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Промена на батерија по намалена цена!

Направи резервација и промени ја батеријата за 1.990 МКД.

Каква смисла има iPhone со флексибилен екран?


Ако читате вести од светот на технологијата од време на време, би можеле да помислите дека развојот што се одвива е потполно самобендисан. Сепак, откако ќе погледнете малку под површината, секогаш можете да најдете различни мислења во врска со новата функција како екран на преклопување, што може да Ве натера да размислите двапати дали ви е потребно. Ако Вашиот одговор на тоа прашање е категорично не, дозволете да го смениме вашето мислење.

Екран на преклопување? Па и на мобилен телефон? Да, идејата дека паметните телефони на преклопување не се само нешто во научно-фантастични филмови, веќе неколку години лебди наоколу во јавната свест и тоа би можело да стане реалност еден ден: вести велат дека Apple се здружил со LG, и тие веќе работат на тоа. Ако мислите дека мобилната индустрија нема веќе каде да се развива, и тие ќе го поплават пазарот со таква бескорисна, самостојна, самобендисана технологија ако сакате, тогаш можеби би требало да му дадете на целото прашање друго мислење.

Како прво, никогаш немало телефон со флексибилен екран кој некогаш бил во масовно производство, иако тие создадоа прототип (сепак рудиментиран), а технологијата го направи своето присуство во други области од технолошката индустрија како добро. На пример во моментов трендот е тенки телевизори. Најновиот уред на LG е навистина тенок и значително флексибилен, иако најверојатно нема да можете да го смотате како весник, тие не се создадени за таа цел, па да можете да го виткате цел ден. Флексибилниот екран е вистински и  постои.

Второ, телевизорот е многу различен од телефонот, и тоа е многу поедноставен уред во однос на неговите технички карактеристики. На пример, нема батерија во нив, што е прилично голема разлика, бидејќи Li-ion батериите навистина не сакаат да бидат извиткани или постојано да се тријат, па затоа не треба да ги уништувате премногу, во спротивно, Note 7 ефектот ќе започне. За да сумираме: можно е, и не е можно во исто време, да се стави преклоплив екран во паметен телефон.

Сето тоа е одлично, но сепак, тоа не значи дека ние ќе го имаме. Ако размислите повеќе за тоа, единствените причини за телевизор со позадина се дека е естетски пријатен и дека е навистина кул. Во исто време, екранот може да биде уште потраен благодарение на неговата флексибилност. Не знаеме колку подобро ќе помине телевизорот со флексибилен екран доколку го направиме тестот за паѓање на земја како со телефоните, но ако зборуваме за екранот со големина на iPhone, исходот веројатно ќе биде малку различен поради неговата големина . Ако го испуштите iPhone-от, тој обично паѓа на своите агли, а потоа запира и чека додека сопственикот не го удри срцев удар и го земе.

Општо земено, аглите на телефонот се повеќе склони кон повреди, екранот само пука благодарение на несреќниот пад. Сепак, уред со флексибилен дизајн е поиздржлив од iPhone со стакло од задната страна како на iPhone 8. Користењето на стакло е оправдано за безжично полнење, но исто така ја прави lightning портата непотребна. Копчето Home го снема, приклучокот за слушалки го нема, и не би било премногу тешко да се ослободите од другите физички копчиња. Она што ние би го оставиле е голем блок кој е помалку ранлив. Можеби нема да биде толку глупаво како што звучи ако Apple направи iPhone со преклоплив екран во наредните три години?

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.