imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како автоматски да поставите надградби за iOS 12


Покрај новите карактеристики на свежиот iOS 12, успеавме да нурнеме и длабоко во префинетоста на оперативниот систем. Во оваа статија, би сакале да откриеме како можат автоматски да се вклучат надградбите за iOS 12 за вашиот iPhone или iPad.

Додека iOS 11 го ажурираше оперативниот систем за време на ноќта и ни нудеше опција “Потсети ме подоцна”, iOS 12 ви нуди можност за целосно автоматско ажурирање.

Ако ви е преку глава од прозорците кои постојано ви нудат нови надградби, ајде да користиме автоматизација. Бидејќи ситуацијата на оние кои ја одбиваат автоматизацијата е потешка во овој поглед. Да ги видиме чекорите:

  • Отворете ‘Settings’
  • Влезете во ‘General’
  • Изберете ‘Software Update’
  • Тука можете да ги пронајдете ‘Automatic Updates’ каде што можете да го поставите ON/OFF прекинувачот за тоа дали сакате да ја вклучите надградбата или не.

Совет: Пред надградбата бидете сигурни дека сте ги снимиле сите важни податоци кои можат да бидат загубени за време на ажурирањето.

Извор: 9to5Mac

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.