imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Како да ги заштитите вашите апликации од случајно бришење


Може да има многу ситуации кога сакате да заштитите одредени апликации од нивно случајно бришење. Таквите ситуации може да вклучуваат мало дете, кое сака да си игра со телефонот или канцелариски телефон што го користат многу луѓе, каде оваа функција може да биде корисна. Најголемиот проблем е тоа што дел од корисниците не знаат како да пристапат до оваа функција на уред што работи на iOS.

Restrictions е сервис група што е дел од iOS системот веќе подолго време, благодарение на што можете да создадете еден вид родителски надзор над вашиот iPhone или iPad. Треба само да поставите лозинка што е различна од онаа што ја користите за да го отклучите вашиот телефон. Ако ја имате, можете да ограничите или овозможите различни видови на функции да одговараат на тоа како сакате да работи вашиот уред.

01_how_to_protect_your_apps_from_deleting_them_accidentally

За да пристапите до оваа функција, одете во Settings> General> Restrictions. Тука, прво ќе треба да поставите лозинка, и откако ќе го потврдите овој код, можете да ги видите сите опции. Можете да одлучите во врска со ограничувањата на целиот систем на одредени функции. Она што го знаеме е дека овој код за пристап не е воопшто шифриран во постарите системи, и преку компјутер можете лесно да го повлечете од резервниот бекап на телефонот. Не знаеме дали ова прашање е решено или не, па подобро е да бидете безбедни, отколку да жалите: внесете код за пристап различен од оној што го користите да го отклучите вашиот телефон.

02_how_to_protect_your_apps_from_deleting_them_accidentally

Во ова мени, побарајте ја функцијата „Deleting Apps”. Ако оваа опција е исклучена, малото „x” за бришење апликации едноставно нема да се појави над било која од апликациите, дури ни во размрдан режим. Можете со ова да ги заштитите сите ваши апликации, не мора да се плашите дека нешто ќе биде загубено – и ако тоа се случи, сите ваши апликации исто така ќе исчезнат, но тоа е налошото можно сценарио.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.