imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да го користите ракописот на Apple Watch


Од watchOS 3, Apple Watch Scribble ви овозможува да го користите вашиот ракопис на вашиот часовник. Дозволете да ви покажеме како да ја активирате оваа функција!

Постојат голем број корисници кои долго време живеат во симбиоза со своите Apple Watch уреди или било какви други паметни часовници. Има многу причини што можат да се истакнат зошто овие уреди ги прават деновите подобри и полесни, без оглед на старосната група или полот, иако тоа не се однесува на испраќањето пораки.

Се разбира, лесно можете некого да го контактирате со едноставни пораки со допир, но ако тоа не ви е цел, сепак имате и некои други опции пред да го користите iPhone за оваа намена. Можете да диктирате, што е супер функција, бидејќи Apple Watch лесно препознава многу јазици, а омилена работа на многумина е што тоа можат да го направат и под туш. Јас не го користам телефонот таму, но ако пристигне итна порака, лесно можете да дадете кратки одговори.

Друга можност е ракописот, односно користењето на Scribble. Можете да ги проверите стандардните јазици што можете да ги користите во Scribble на веб-страницата на Apple, но доколку вашиот мајчин јазик не е меѓу нив, лесно можете да го поставите на следниов начин:

  1. Одете во менито на вашиот часовник
  2. Притиснете ја иконата Messages
  3. Отворете разговор
  4. Кога ќе го видите копчето Scribble, цврсто притиснете го екранот
  5. Допрете ја иконата со облик на Земјата
  6. Изберете го вашиот јазик од листата

Ако не го гледате јазикот, додадете ја тастатурата на вашиот iPhone. Одете во Settings > General > Keyboard > Keyboards > Add New Keyboard. После тоа, можете да почнете со користење на Scribble. Тука можете да пишувате зборови буква по буква со вашиот прст, иако не препознава акцентирани букви и специјални карактери.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.