imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да го проверите статусот на гаранцијата на Вашиот Apple уред


Дури и само за себе или затоа што купувате користен уред, важно е да знаете колку долго важи и што покрива Вашата гаранција. Ќе Ви покажеме каде да проверите.

Во идеална ситуација нема да треба да ја користите Вашата гаранција, но во случај на проблеми може да биде навистина корисно. Сега ќе Ви покажеме како да проверите дали имате каква било гаранција и што покрива гаранцијата за Вашиот уред.

Пред се, ќе Ви треба серискиот број на Вашиот уред. Во случај на Mac, можеби ќе Ви бидат потребни и информации за моделот. Двете од нив може да се најдат на првото јазиче на About менито за Mac. За да го постигнете тоа треба да го притиснете логото на Apple во горниот лев агол на горната лента со мени. Во случај на iPhone-и мора да отидете во Settings > General > About за да ги дознаете овие информации. Во меѓувреме, серискиот број на Вашиот Apple Watch може да се најде во General > About менито на апликацијата Watch. За повеќе детали посетете ја страницата за поддршка на Apple.

Доколку го имате потребниот сериски број, потребно е да го посетите официјалниот сајт за проверка на Apple. Тука мора да го внесете Вашиот сериски број во полето Enter your serial number, потоа изберете captcha и притиснете Continue.

После тоа, Apple ќе ги наброи различните покритија на уредот и ќе Ви овозможи да дознаете што е договорот. Овде можете да видите дали ги исполнувате условите за производите на AppleCare, ако може да се најде важечки датум за купување, телефонска техничка поддршка и моменталниот статус на поправки и покриеност на услуги. Последното е она што ние едноставно го нарекуваме гаранцијата и истекот на гаранцијата е прикажан како Estimated Expiration Date.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.