imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Како да го рестартирате вашиот Apple TV


Баш како и секој друг производ, Apple TV исто така треба повремено да се рестартира. Воглавно кога ќе сфатите дека системот е замрзнат или не може да реагира на далечинскиот управувач. Да погледнеме како повторно да го стартуваме Apple TV.

Иако паметниот TV уред на Apple не е еден од најпродаваните производи на компанијата, понекогаш се занимаваме со него затоа што навистина сакаме да го користиме. Според моите претходни искуства, само еднаш ми се случило tvOS да не работи исправно. Кратко исклучување не може да штети.

Имате неколку опции како тоа да направите. Најлесната е да влезете во Поставки > Систем > Повторно стартување. Ако системот е целосно замрзнат и не работи со ниту една наредба, тогаш целиот ваш труд да дојдете до ова мени е залуден. Друга опција која ја имате е едноставно да го исклучите кабелот. Apple тоа во својата официјална документација го смета за исправен метод.

Навистина мразам да правам такви работи, дури и кога знам дека тоа нема да му наштети на уредот, таквото исклучување не е толку елегантно. Баш како и на вашиот iPhone, iPad и Apple Watch, на далечинскиот управувач постои соодветна комбинација на копчиња: Притиснете ги копчињата Menu и TV во исто време. Така LED на предната страна на Apple TV ќе почне да трепери, а системот повторно ќе се стартува. Држете ги копчињата притиснати се додека не се појави екранот за вчитување.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.