imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Како да го сликате екранот со 4-та генерација Apple TV


Може лесно да се случи да се најдете себеси како го сликате екранот на вашиот Apple TV. За среќа, тоа можете да го направите со четвртата генерација Apple TV, иако треба да бидете умни за тоа. Ние, исто така можеме официјално да објавиме: Ова е прв совет дека USB-C MacBook Pro корисниците имаат предност во однос на каблите.

Веројатно не треба да се оди во детали зошто е добро што може да се слика екранот на сите ваши уреди во времето на “слики или како воопшто да не се случило.” Конечно сте го собориле рекордот на вашиот пријател во Asphalt 8 и сакате да ги споделите резултатите на Фејсбук, со цел секој да знае дека сте царот на оваа игра? Сакате да снимите некои видеа од играта? Или едноставно сакате нешто да споделите? Можете сето тоа да го направите со четвртата генерација на Apple TV: Можете да преземате убави, остри слики од екранот со огромна резолуција наместо фотографија со вашиот телефон.

01_how_to_take_screenshots_on_apple_tv

Клучот е USB-C портот. Иако Apple го додаде на уредот првенствено за отстранување проблеми, тоа е она што ќе ви треба. Можете лесно да го одобрите Quick-Time или Xcode на Apple TV преку овој порт, што е неопходен услов да се слика екранот. Најпрвин, ќе ви треба кабел за тоа. Ова е местото каде што корисниците на МacBook Pro 2016 година имаат предност, бидејќи ќе биде потребен кабел со USB C на двата краја, поради што корисниците кои ги поседуваат овие лаптопи можат да го користат кабелот вклучен во кутијата на лаптопот. Останатиот дел од населението ќе мора да купи USB-A до USB-C кабел за ова да работи.

02_how_to_take_screenshots_on_apple_tv

Ако сакате да преземете слика од екранот преку Xcode, прво ќе треба да креирате бесплатна сметка на програмер, доколку веќе немате една. После тоа, ќе треба да го преземете самиот Xcode.
1. Откако ќе завршите со тоа, поврзете го вашиот лаптоп со Apple TV.
2. Одете до Windows> Devices табот во мени барот на Xcode.

03_how_to_take_screenshots_on_apple_tv

3. Apple TV треба да се појави на лентата од левата страна, и кликнете на тоа.
4. Неколку линии на податоци за телевизорот ќе се појават во главниот прозорец, и копче за преземање на сликата на дното.

04_how_to_take_screenshots_on_apple_tv

5. Кога ќе кликнете на тоа, фотографија од моментната слика на екранот ќе се појави на вашиот десктоп, придружуван од вообичаениот звук на фотографирање со камера.

Уште полесно е да ја користите најновата верзија на QuickTime за преземање на екранот; можете да ја користите оваа програма дури и за снимање на видео клипови.
1. Отворете ја програмата (пред тоа, го поврзете вашиот лаптоп со Apple TV).
2. Одете до табот File > New Movie Recording.
3. Можете да го изберете Apple TV како извор при кликање на стрелката надолу веднаш до копчето за снимање.

05_how_to_take_screenshots_on_apple_tv

4. Потоа можете да почнете со снимање.
5. Ако сакате да преземете слика од екранот, можете да ја користите вообичаената клучна комбинација на CMD + Shift + 4 и потоа Space.

Корисници на Apple TV, се надеваме дека ќе можете да ги користите овие совети за нешто!

Извор: Apple Insider

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.