imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Како да се отстранат стикерите од iMessage


Можете да преземете дополнителни апликации и стикери од App Store за iMessage. Стикерите можат да се испратат како индивидуални пораки и како реакции на примената или испратената порака. Да погледнеме како работат и како да бидат избришани!

Обично не праќам стикери, и можам да кажам дека стапката на мојата употреба на стикери е некаде околу нула. Лесно пронајдов навистина убав пакет Corgimoji, кој морав да го купам. Нема подобар начин да потрошите 2 долари во App Store. Во секој случај, тоа е долгорочно вложување. Оттогаш, меѓусебно си праќаме понекогаш весели, а понекогаш навредени коргии.

Можете да испраќате стикери на два различни начина во iMessage. Првиот метод работи како и во секоја друга апликација за испраќање пораки: изберете го саканиот стикер и притиснете за испраќање. Со другиот метод, пак, со помош стикерите можете да реагирате на испратените и примените пораки.

Единствениот проблем со тоа е што реакцијата може да ги прекрие некои делови или во најлош случај, целата порака. Тоа донесува радосно сеќавање на MSN, кога сите користеа емотикони како дел на текстот и пораките станаа неразбирливи. Не можев да пронајдам решение за тоа, но многу е лесно да се отстранат стикерите од секоја порака. Не морате сите да ги исчистите, но понекогаш тоа може да биде корисно.

Тоа е навистина лесно. Цврсто притиснете го стикерот. Освен реакцискиот панел, на дното ќе се појави менито. На него изберете Sticker Details. На овој скокачки прозоред ќе се прикажат деталите на стикерот како: кој го испратил, кога и од кој пакет. Ако го притиснете копчето Preview, ќе бидете пренасочени на App Store за iMessage. Меѓутоа, ако повлечете со прстот од десната страна, тоа може да ви помогне да го отстраните несаканиот стикер.

Дополнителен совет: реакциите испратени на пораките исто така можат лесно да се отстранат, откако цврсто ќе притиснете на пораката и ќе ја допрете истата реакција која е означена.

Преземете ја Corgimoji од App Storea (iPhone, iPad – Универзално – 1,99 долари)

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.