imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Како да се префрлате помеѓу сметките на Apple TV


Генерално, Apple TV не се користи само од едно лице. За разлика од iPhone или iPad, тоа е централен gadget што го користат сите. Според тоа, се случува да сакате да се префрлате помеѓу сметки. Ајде да видиме каде може да ја пронајдете оваа опција на вашиот Apple TV.

Apple TV, како и секој друг производ на Apple, може да се користи само со еден Apple ID во исто време. Сепак, повеќекратната корисничка поддршка за еден gadget уште не е развиена, но е можно да се достигне содржината на другите различни сметки со функцијата за споделување на семејството, или во поставките можете да ја смените тековната сметка со друга.

Проблемот со корисничките сметки на Apple TV може да се подели на три дела. Од една страна, тие филмови, музиката купени од iTunes, апликации преземени од App Store и Apple Music се достапни на Apple TV. Од друга страна, iCloud Photos може да се ракува посебно. Конечно, исто така е можно да се логирате во Game Center.

За да се префрлате помеѓу сметки, треба да одите во Settings од Home Screen, потоа префрлете се на менито “Accounts” со далечинскиот управувач. Овде можете да одберете помеѓу iCloud, iTunes и App Store, и логин на Game Center. Содржината може лесно да се споделува преку функцијата за Family Sharing, доколку е потребно, можете да ја достигнете истата содржина дури и ако префрлувате помеѓу различни сметки.

Бидејќи секоја сметка бара лозинка, не може да се случи дека секој член на семејството кој учествува во размената да добива пристап до содржина што не е наменета да се сподели само со префрлување на друга сметка.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.