imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Како да се собираат пресметките од Calculator


Калкулаторот на Apple ги задоволува секојдневните потреби, но една од неговите функции што ја знаат само неколкумина, овозможува да се сумираат Вашите пресметки во текстуален документ. Да Ви покажеме како да го направите тоа!

Калкулаторот е фундаментална алатка во скоро секој оперативен систем, исто како и во MacOS. Корисен е, бидејќи е во состојба да направи основни пресметки како што се собирање, одземање, множење и делење. Се разбира, постојат и други попаметни апликации, но за секојдневна употреба, неговата најголема сила е едноставноста.

Сепак, таа има функција која може да ни се најде ако направите многу пресметки, една по друга. Претпоставувам дека не мора да ја претставам следната ситуација: правите пресметки, фатете го пенкалото и листот хартија и почнете да ги запишувате пресметките. Една од скриените функции на калкулаторот овозможува да се собере историјата на Вашите пресметки во посебен текстуален документ.

Можете тоа да го направите на следниот начин:

1. Отворете Calculator на Вашиот Mac
2. Допрете го менито Windows
3. Допрете ја опцијата Paper Tape

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.