imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Како да се запрат пораките да бидат испратени во iMessage


Овој трик не е револуционерен, но знаејќи како да го спроведете, може многу пати да ве спаси. Впрочем, кој сака да започне расправија околу лошо формулиран текст во iMessage, или дури и за текст испратен до погрешен број? Ова никогаш нема да биде проблем за вас, ако обрнете доволно внимание. Луѓето со бавен интернет се во предност!

За жал работата е: откако ќе стигне порака до серверите на Apple, сите работи се загубени поради целата техничка позадина на системот. Ова е причината зошто треба да ја сопрете пораката пред да биде целосно испратена, со цел да не се најдете во било какви непријатни ситуации, поради лошо формулирана порака.

Имаме Контролен центар што прв пат беше претставен во iOS 7, па ако имате постар оперативен систем, овој метод нема да работи за вас. Исто така, треба да се додаде дека овој метод може да се докаже дека е скоро, ако не и целосно невозможен во денешни услови, бидејќи податоците од неколку килобајти се праќаат за помалку од секунда преку новите LTE мрежи. Сепак, добро е во најмала рака ова да се проба.

01_how_to_stop_messages_from_being_sent

Начинот на кој ова работи е кога ќе притиснете на Send, го повлекувате Контролниот центар најбрзо што можете. Тука, го овозможувате авионскиот режим со притискање на иконата со авионче. Треба да се појави pop-up порака која ќе ве извести дека вашиот iPhone не е во можност да ја испрати пораката на овој начин. Телефонот автоматски го исклучува WiFi и ја прекинува мрежната врска.

Ова е добро за нас, бидејќи телефонот нема да биде во можност да ја испрати пораката до серверите, па црвен извичник наскоро треба да се појави до самата порака. Се разбира, само ако сте го направиле трикот навреме. Ако ја избришете пораката во оваа фаза, iPhone-от нема да се обиде да ја испрати повторно. Откако ќе ја избришете, можете да го исклучите авионскиот режим, и ќе биде како ништо да не се случило.

02_how_to_stop_messages_from_being_sent

Сепак, ако оваа порака не се прикаже, веќе сте задоцниле и она што останува е да почекате на последиците од пораката. Ако сметате дека навистина можете да го користите овој совет почесто во вашиот живот, дефинитивно вреди да ја обучите раката да се сеќава на движењата, за да можете ова да го изведете за секунда, бидејќи навистина трае толку долго. Ние можеме да го изведеме три пати од десет, но и тоа е повеќе од ништо.

Извор и фотографии: iDownloadBlog

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.