imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Колку долго се полнат AirPods?


Ако треба да составиме листа на десет најчесто поставувани кориснички прашања, дефинитивно ќе ги вклучиме прашањата за полнењето на AirPods и Apple Pencil. Apple Pencil го покривме, па сега ќе се свртиме кон слушалките на Apple.

Иако мојот шеф е голем обожавател на безжичните слушалки на Apple и W1 чипот, јас не ги користам и неодамна ги купив Beats Studio 3. Исто така, имав многу заблуди за полнењето на AirPods. Тоа е многу важна тема бидејќи корисниците поретко ги полнат слушалките отколку мобилните телефони, па затоа е идеално да ги наполните побрзо.

На пример, воодушевен сум што на слушалките на Beats им е потребно само неколку минути полнење за да можат да се користат еден или два часа. Речиси истото важи и за AirPods. Всушност, овие мали слушалки ја апсорбираат енергијата со неверојатна брзина – според процените, за 20 до 25 минути полнење, батериите во двете слушалки се целосно наполнети, што значи пет часа активно користење. Моите Studio 3 слушалки имаат потреба од 15 минути полнење, што значи три часа активно слушање.

Батеријата во кутијата на AirPods обезбедува 24 часа активно користење. Што е најдоброто, и тоа се полни многу брзо – тоа е наполнето за само еден час. Врз основа на истражувањето што го направивме во канцеларијата, разумно можеме да тврдиме дека најновата генерација AirPods и Beats слушалките се полнат со речиси иста брзина.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.