imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Користете шаблони за цртање на iPad


Apple Pencil може да се користи за еден куп различни работи. Со шаблони, можете да започнете со цртање на iPad, дури и ако немате голем талент.

Сега iPad-ите се компатибилни со Apple Pencil дури и се достапни за тие ограничен буџет. Пред неколку недели го купив ова дигитално пенкало за мојот таблет и конечно добив конечен доказ дека не сум надарен сликар. Сигурен сум дека не сум единствениот, но тоа не значи дека не можеме да се забавуваме и да создаваме прекрасни работи.

Се што ви треба е да користите шаблони на новиот iPad или iPad Pro и Apple Pencil. Побарајте ја саканата слика, отпечатете ја на тенок лист хартија, отворете ја апликацијата за цртање, ставете ја хартијата на екранот и следете ги линиите со молив.

Ова го прави цртежот пореален бидејќи ја допирате хартијата, а не стаклената површина на iPad. Затоа користењето на шаблони е уште попривлечно.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.