imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Користете Touch ID со два прста!


Максималниот капацитет на Touch ID системот е 5 различни прсти. Иако просечните корисници додаваат само еден или два прста, може да се додадат уште неколку прсти, на пример, при подесување на семеен iPad уред. Овде доаѓа до хакирање на Touch ID!

Решението е прилично лесно: кога поставувате отпечаток, она што треба да го направите е два пати да го скенирате прстот. Тоа ќе ви овозможи да ги префрлите – на пример – палците помеѓу две скенирања. Исто така, ќе ви овозможи да внесете уште 8 опции. Важно е да се напомене дека за време на тестовите не можевме да пронајдеме никакви безбедносни недостатоци користејќи го овој метод, Touch ID работеше само со претходно скенирани отпечатоци од прсти и остана сигурен во 100 проценти од случаите.

 

За да го направите тоа, се што треба да сторите е да влезете во Settings и да се движите надолу во Touch ID & Passcode менито. Ако веќе сте го вклучиле вашиот код, телефонот ќе бара да го внесете. По правилно внесување на вашиот код, ќе пристигнете до менито каде што можете да додадете повеќе отпечатоци од прсти. Притиснете Add a Fingerprint… за да почнете со сетирање на отпечатокот. Допрете го сензорот внимателно со прстот и оставете го таму додека не почувствувате мали вибрации. И тука настапува трикот. При скенирањето по втор пат, допрете го другиот прст на сензорот и повторете го процесот.

Го тестиравме методот со различни верзии на Touch ID на различни уреди и иако тоа не е официјална употреба на сензорот, функционираше сосема фино и безбедно.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.