imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Креирајте сопствено Watch лице на вашиот Apple Watch


Знам, знам дека Apple Watch има разни кул позадини, но може да поставите и лична фотографија на вашиот часовник. Како?

Иако не сите фотографии изгледаат одлично како Watch лица на часовникот. Бидејќи часовникот и другите детали се појавуваат како бели, навистина светлите слики нема да изгледаат добро. Но, со соодветна фотографија можете лесно да ги совладате оригиналните слики и анимации.

Се што треба да направите е да внесете фотографии и да ја изберете саканата слика на вашиот iPhone. Отворете го долното мени и притиснете го копчето Create Watch Face. Ќе ве пренасочи кон апликацијата Watch за да ги поставите други детали од позадината на часовникот.

Можете да избирате помеѓу опциите Photo Watch Face и Kaleidoscope. Photo Watch Face ќе ви овозможи да ротирате до 10 избрани фотографии или да користите фиксна слика.

Исто како и во случајот на стандардните Watch лица, можете целосно да ги прилагодите објектите на часовникот, како датумот, времето и дополнителните информации за прикажување.

Откако ќе ги поставите сите сакани фотографии и нивниот распоред, само притиснете “ADD” и лицето на часовникот веднаш ќе се промени.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.