imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Лесно движете се помеѓу Safari јазичињата на iPhone и iPad


Дали се изгубивте помеѓу јазичињата на Safari? Ние ќе Ви покажеме како да се движите помеѓу отворените јазичиња.

Движењето помеѓу отворените јазичиња на Safari не е многу лесно, најчесто доаѓате до фактот дека не е многу важно да ги затворате претходно отворените интернет страни бидејќи iOS едноставно ќе заборави на истите доколку нема доволно слободна меморија и повторно ќе ја вчита истата страна кога ќе се вратите. Ова се случува кај iPhone и кај Mac со што доаѓа до момент каде Вие може да имате од 20 до 30 отворени јазичиња во исто време.

Како што случајот со сите Mac компјутери, отворените јазичиња се покажуваат под лентата за адреси кај iPad и поголемите модели на iPhone кога истите се свртени хоризонтално. Тука можете да ги погледнете сите јазичиња – не само веќе постоечките – но истите неможат да се прикажат бидејќи нема доволно простор на Вашиот екран. Вие лесно ќе можете да се движите помеѓу нив со повлекување на лево и десно на екранот на уредот и истите ќе бидат прикажани со дата на горниот дел од екранот.

Доколку некои од јазичињата не бидат прикажани од Вашиот пребарувач, осигурајте се дека оваа опција е активна. Влезете во Settings и во менито за Safari од каде можете да ја вклучите оваа опција.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.