imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Промена на батерија по намалена цена!

Направи резервација и промени ја батеријата за 1.990 МКД.

Можете ли да ги реинсталирате претходно купените апликации на старите iPhone телефони?


Apple објавува се понови и понови верзии на iOS, заедно со новите iPhone-и и прекинува да ги поддржува постарите уреди. Тоа исто така значи дека нема да може да ја преземете најновата верзија на апликациите. Но, што е со претходно купените апликации?

IPhone-ите имаат софтверска поддршка најмалку 4 години, но по овој период нема да стане бескорисен Вашиот iPhone. Главно затоа што можете да ја инсталирате претходната верзија на купените и бесплатните апликации.

За да го направите тоа, треба да пристапите до делот на App Store, каде што пишува Today, и допрете го Вашето лице во горниот десен агол што води до Вашата сметка. Ако Family Sharing е на списокот на системот, сите преземени апликации се покажуваат на секој корисник одделно. Допрете го Вашиот за да ја видите листата на апликации.

Оваа листа ги содржи сите Ваши купени апликации. Тоа ги вклучува и оние апликации кои нудат понова верзија на iOS за работа. Но, можете да ја преземете претходната верзија која го поддржува Вашиот постар iOS. Овие може да не содржат неколку iCloud функции и безбедносни надградби.

Точно е за оние избришани апликации кои беа достапни за претходната верзија на iOS, но беше објавенa вторa или третa верзија и развојната компанија ја отстранила старата.

За жал, функционира само на овој начин, па ако сте купиле апликација за iOS 5, таа нема да биде достапна за iOS 11. Тие ќе се појават на листата и во App Store ќе ги означи иконата во вид на облак.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.