imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Можете ли да го исклучите Apple Pencil-от?


Apple Pencil-от кој е официјален додаток на iPad-ите може да работи цел ден. Но, дали можете да го исклучите?

Ако го имате, можеби сте забележале дека нема копчиња на Apple Pencil. Можете да го поврзете на iPad со тоа што ќе го приклучите во lightning приклучокот и ќе ги спарите двата уреди. Ќе се вклучи пенкалото и ќе се подготви за итно користење. Во случај на неактивна сесија, тој ќе се вклучи на режимот на штедење.

Бидејќи постојано има Bluetooth поврзаност, батеријата постојано се троши по малку, дури и ако не е активно користен. Но, ако е вон опсег, или ако нема Bluetooth поврзување, малата количина на потрошувачка на енергија ќе престане. Не можете да го исклучите целосно, но можете да заштедите одреден процент со тоа што нема да го поврзете безжично. Сепак, тоа не е навистина корисно, бидејќи со неколку минути полнење можете да добиете доволно енергија со часови.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.