imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Навивајте за вашите пријатели на iPhone додека трчаат


Новата надградба на Nike+ Run Club овозможува испраќање на посебни пораки на вашите пријатели додека трчаат. Ќе ви покажеме како тоа функционира.

Nike+ Run Club е една од најдобрите бесплатни апликации за трчање. Партенрството помеѓу Nike и Apple почна со iPod, а Steve Jobs одигра важна улога во историјата на овој производител на спортска опрема. Нивната соработка трае се до денес, кога можете да изберете и Nike модели на Apple Watch.

Така настана и апликацијата Nike+ Run Club, која вклучува пораки и гласови на многу познати светски тренери. Токму затоа е толку популарна. А Nike сега овозможи и испражање на поддршка до своите пријатели кои трчаат во исто време кога и вие. Најновата надградба вклучува и индивидуализирани пораки.

  1. Отворете ја апликацијата
  2. Притиснете го табот Feed.
  3. Испратете cheer до било кој од своите пријатели кој мометно трча.

Пораките за поддршка можете да им испраќате само на пријателите кои ја имаат овозможено оваа функција. За да го направите тоа, притиснете ги своите иницијали во горниот лев агол и одете на Settings > Run Settings за да ја вклучите оваа функција во табот Audio Feedback. Nike Run Club Cheers исто така овозможува испраќање на индивидуализирани пораки, а Facebook Cheers се создаваат кога некој ќе притисне like на вашите постови. Дали денеска ќе трчате?

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.