imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Направете го вашиот Touch ID поефикасен


Баш како и секоја друга биометриска идентификација, скенирањето на отисокот на прстот има свои предности и недостатоци. Ќе ви покажеме како поефикасно да го користите Touch ID на вашиот iPhone.

Го сакавме Touch ID се додека Apple не го лансираше Face ID. Иако е многу поудобен за употреба, исто така има свои проблеми. Скенерот на отисоци не може да открие влажни или лепливи прсти и понекогаш не работи толку брзо колку што би требало.

Според нашите искуства, Face ID е попаметен бидејќи го проучува вашето лице и колку повеќе пати го отклучите вашиот уред, толку поефикасна ќе биде идентификацијата итн. Touch ID не е способен за тоа, но со многу едноставен трик можете да се погрижите скенерот на отисоци од прсти да работи исправно и веднаш да го отклучи уредот.

 

Провери ја супер пром
Со iPad сè што правам, правам од секаде, лесно и беспрекорно.

 

Во Touch ID и Passcode менито во Поставките можете да го додадете својот отисок. Можете да додадете неколку од нив,без оглед на тоа која рака или прст сакате да го употребувате. Ефикасноста на идентификацијата може да се подобри со додавање на истиот прст неколку пати, така што iPhone ќе складира неколку отисоци од прсти со кои може да работи. Тоа ќе ви помогне брзо да го отклучите својот уред.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.