imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Најавете ги повиците на вашиот iPhone


Дали сте знаеле дека со помош на една од древните функции на iPhone, помошникот кој се наоѓа на телефонот може да го каже името на повикувачот? Еве како да се активира оваа функција?

Иако оваа функција не е баш за европските јазици, доволно е корисна да се навикнете на нејзиниот акцент и да не почнете да се смеете секогаш кога ќе ви заѕвони телефонот. Како кога апликацијата Maps не може точно да ги изговори имињата на улиците. Малку ве заболува, но потоа се навикнувате на тоа.

Но, работи исправно на секој јазик. Кога телефонот ќе ви заѕвони, гласно го изговара името на повикувачот. Тоа е навистина корисно ако го немате телефонот во рака, на пример кога сте во автомобил или кога трчате. Испробајте ја, а еве како да ја поставите:

  • Влезете во поставките
  • Пронајдете го менито Телефон
  • Притиснете Најави ги повиците
  • Изберете го начинот кој најмногу ви одговара

Функцијата можете да ја поставите така што секогаш го најавува повикувачот, кога сте во автомобил и користите слушалки, само кога имате слушалки или никогаш.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.