imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Најбрз начин да ги селектирате вашите фотографии на iPhone


Избирањето фотографии на iPhone е бесконечен процес, а селектирањето на оние кои сакате да ги задржите спаѓа во категоријата кошмари. Барем така мислев додека не открив трик кој штеди многу време. 

Претходно постојано фотографирав со својот iPhone. Камерата му е толку совршена и постојано го имам со себе, па не треба често да го носам својот голем фотоапарат. Секако, албумот ми е преполн со фотографии кои чекаат да ги средам, поставам на облак и да ги избришам.

Кога сакате да селектирате многу фотографии, морате да ги означувате една по една, зарем не? Па, иако ми е своевидна професија да работам со уредите на Apple, дури неодамна открив дека постои корисен трик. Само одете на Edit и повлечете со прстите преку сите фотографии кои сакате да ги изберете. И тоа е тоа.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.