imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Нов iMessage ефект на iOS11


Ќе добиеме нови ефекти на iMessage, ќе бидат додадени Echo и Spotlight. Еве како изгледаат и како ќе можете да ги користите.

Apple создаде нови стандарди кога е во прашање уметноста на пораките па како такви се и без конкуренција. Можеби ќе се сетите дека претходната година апликацијата iMessage беше надоградена со нов дизајн и ефекти како што се “Disco” светло или огнометите за прославување на нова година или нечиј роденден, додадени во iOS 10. Но и оваа година Apple не не остави само со тоа. Apple со iOS 11 додаде нови ефекти во iMessage, а пристапот до нив е идентичен како претходниот, задржите подолго на стрелката за испраќање на пораката.

Можете лесно да го користете Echo и Spotlight ефектот доколку сакате да ставите акцент на Вашата порака со цел другите да не го заборават денот на вљубените или Вашата годишнина или доколку не сакате Вашиот партнер да заборави да купи некои намирници на пат кон дома.:)
Дефинитивно воопшто повеќе не е интересна употребата на Caps Lock во споредба на она што ќе го добиете овој септември. Доколку ја користете оваа апликација повеќе од било која друга ќе створите навика на оваа опција за многу кратко време. Во таков случај Вашата порака може да биде и те како истакната доколку ја пуштите во вистински момент.

Извор: 9to5mac

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.