imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Промена на батерија по намалена цена!

Направи резервација и промени ја батеријата за 1.990 МКД.

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Објавена надградбата iOS 11.0.1 – инсталирајте ја веднаш!


Помина отприлика една недела откога Apple ја направи конечната верзија на iOS 11 достапна за сите. Сега се објавени и првите исправки на грешките и искрено ви препорачуваме да ја инсталирате оваа надградба.

За жал, iOS 11 донесе многу проблеми. На пример, имаше бројни потешкотии со повиците: ни повикувачот ни примателот на повикот не можеа да се слушнат еден со друг. Се јавуваа проблеми и со приказот на повикувачот, а и животот на батеријата драстично се скрати.

За среќа, ја добивме првата надградба со поправки, која – се надеваме – ќе ги реши и најважните проблеми.

Малку е поголема од вообичаеното, околу 200 до 280 мегабајти. Можете да ја инсталирате на вообичаениот начин, преку Settings > General > Software update.

Иако оваа надградба не би требало да предизвика губење на податоците, направете си услуга самите на себе и не си играјте со оган. Направете сигурносен бекап на сите податоци од вашиот iPhone и iPad. Сите податоци можете да ги сместите на својата iCloud сметка, или на компјутерот преку iTunes. Доверливите корисници можат да ги направат и двете.

iOS 11 е достапен за следните уреди: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, петтата генерација на iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, шестата генерација на iPod touch.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.