imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Одржете ја будна последната користена апликација на Apple Watch


Според стандардните поставки, Apple Watch го покажува Watch Face кога ќе погледнете на вашиот зглоб. Но, ако сакате, можете да поставите да ја прикажува последната користена апликација. Да погледнеме како да го направите тоа.

Apple Watch ќе го прикажува Watch Face кога ќе се исклучи екранот, но со промена на поставките можете да поставите да се прикажува последната апликација користена на Dock. Тоа може да ви биде посебно корисно кога вежбате или ви треба навигација. Постапката како и обично е многу едноставна.

Притиснете ја Дигиталната круна и во менито пронајдете Settings. Одете на General и побарајте го Wake Screen. Тука можете да поставите часовникот да се буди кога ќе ја подигнете раката и колку долго да ја покажува последната користена апликација.

Според стандардните поставки, тоа време е одредено на две минути, но вие можете да поставите да се прикажува и неколку часа, дури и засекогаш – а можете и да ја исклучите оваа опција. Во тој случај, секогаш ќе ја отворате саканата апликација откако ќе го разбудите Apple Watch.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.