imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Паузирајте тренинг на Apple Watch


Иако не секој Apple Watch има GPS, без оглед на генерацијата, секој уред знае кога активно се движите. Благодарение на тоа, Apple Watch може да прекине вежба во секое време. Ајде да видиме како тоа функционира.

Прво, Apple Watch ја комбинира информатичката технологија со дизајнот прилично добро, второ, тој е одлична фитнес алатка. Не е изненадувачки, бидејќи ги следи вежбите со прецизни мерења и создава темелна слика за напредокот. Apple обезбедува некои практични функции за вежбање, на пример да се паузираат. Можете да го направите тоа со неколку допири.

Оваа опција може да ја најдете во Watch апликацијата за iPhone. Отворете ја апликацијата и пронајдете мени за тренингот. За да не го допирате Вашиот уред со испотени раце, само треба да ја допрете функцијата за вклучување автоматска пауза. Значи, кога ќе престанете со работа, автоматски ќе прекине со мерења. Оваа функција не се наоѓа само во менито за тренинг на Apple Watch, но можете да го направите со користење на апликацијата Nike + Run Club.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.