imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поставете го менито на вашиот Apple Watch на List View


Стандардниот поглед на менито на вашиот Apple Watch е навистина единствен и на прв поглед може да изгледа необично, па дури и збунувачки. Да погледнеме како да го поставите распоредот на вашите апликации на List View.

Во случајот на Apple Watch, компанијата го поврза List View на iOS со сосема нов пристап. На мене на почеток се ми изгледаше збунувачки, но со време сите се навикнуваат. На оние на кои им здосади Grid View и сакаат да ги видат и имињата на апликациите, можат да го променат погледот во List View.

Тоа можете да го направите на самиот часовник, не во апликацијата Watch на iPhone:

  1. Притиснете Дигиталната круна.
  2. Цврсто притиснете го екранот и продолжите да го држите (Force Touch).
  3. Изберете List View.

Вака вашиот Watch изгледа потранспарентно, но на мене во овој поглед ми е потешко да се движам помежу апликациите. Ако се држите до Grid View, можете да го промените редоследот на апликациите во менито App Layout во апликацијата Watch.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.