imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поставете ја брзината на Home копчето на Вашиот iPhone


Мислите дека споро кликате со прстите? Нема проблем, еве како реакцијата на Вашето Home копче да се направи побавно за да се направи пријатно користењето на вашиот iPhone.

Home копчето е еден од главните контролори на сите iPhone телефони освен iPhone X, каде што е многу трансформирано. Притиснете еднаш за да се вратите на почетниот екран, притиснете го двапати за мултитаскинг и трипати притиснете го за да ја активирате или деактивирате претходно поставената функција за пристапност.

Мора да го притиснете копчето доста брзо, ако е на нормални сетирања, ако сакате да направите една од тие акции, а не само да излезете од апликацијата. Можете да ја прилагодите брзината на одложување. Тоа е пријатно решение за оние кои немаат толку брзи прсти.

Очигледно, ако поставите реакцијата на копчето Home побавна, тоа ќе направи Вашиот телефон да мислите дека работи поспоро. За да го поставите:

1. Отворете Settings
2. Одете во General
3. Допрете Accessibility
4. Побарајте го менито Home Button

Овде можете да изберете од три различни брзини: Стандардно, Бавно, Најбавно. Според мое мислење, може да се почувствува разликата помеѓу првата и втората фаза. Чувствувате дека не треба повторно да го притиснете копчето веднаш по првото притискање. Не постои таква разлика помеѓу Бавно и Најбавно. По некое време може да ја почувствувате разликата, но за мене бавната опција се чинеше оптимална. Можете да го поставите истото подесување за копчето на iPhone X на дното.

Дополнителен совет: Можете да ја персонализирате интеракцијата со копчето Home кај iPhone 7 и iPhone 8 со поставување на интензитетот на притискање на послабо ниво. За да го направите тоа мора да одите до General > Home Button тука треба да изберете помеѓу 3 нивоа.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.