imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поставете ја ориентацијата на Вашиот Apple Watch


Дали сакате да го носите Вашиот часовник на Вашиот десен зглоб? Нема проблем, еве како да го калибрирате!

Часовниците обично се носат на левиот рачен зглоб, но навистина не треба да значи проблем да го носите од десната страна. Може да мислите дека ќе имате некои проблеми со тоа, бидејќи и целиот часовник и дигиталната круна се ориентирани за лева рака. Но, има софтверско решение.

Ако сакате да го носите Вашиот Apple Watch на Вашата десна рака тука се чекорите што треба да ги следите:

1. Отворете ја апликацијата Watch
2. Допрете General
3. Одете во Watch Orientation подменито

Овде можете да поставите на кој зглоб ќе го носите Вашиот Apple Watch, и исто така да го прилагодите Вашиот Watch за да може да го носите спротивно од тоа што е вообичаено.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.