imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Промена на батерија по намалена цена!

Направи резервација и промени ја батеријата за 1.990 МКД.

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Поставување кратенки за емотикони и често користени зборови


Употребата на емотикони е вкоренета во нашата секојдневна комуникација, но многу пати, употребата на емотикони може да ве нервира и ви треба доста време за да изберете емотикон кој најмногу им одговара на вашите емоции. Во овој текст, ќе ви покажеме како можете да создадете кратенки за емотиконите што најмногу ги користите, и како можете да ги користите кратенките за запишување емотикони.

Вовед: моќта на емотиконите

Постои TED talk предавање кое социјалниот психолог Amy Cuddy го го даде за тоа како сликата што ја имаат другите луѓе за нас ни ги обликува животите. На пример, ако некој седи во последниот ред пред почеток на многу важен испит, повлечен во себе, тогаш тоа лице дефинитивно е на пат да падне на испитот. Меѓутоа, ако некој седи исправено и со самоуверена позна, чекајќи го почетокот на испитот, тогаш тоа лице комуницира дека ќе го помине испитот.

Истата слика се емитува кон другите, и тие можат да дојдат до истите заклучоци. Еден од најинтересните аспекти на предавањето беше кога професорката Cuddy спомена: зависно од тоа колку добро ги користите емотиконите во текот на онлајн преговарањето, тоа може да резултира со подобар исход, а истото вреди и обратно. Размислете за тоа како да користите различни емотикони кога го поздравувате својот партнер/ка или најдобриот пријател/ка. Веројатно сите би користеле различни емотикони за овие два разговора.

Како да направите кратенки за емотикони и скратеници

Барањето на совршен емотикон може да потрае и може навистина да ве изнервира, што е причина поради која многумина не користат емотикони во своите разговори. Меѓутоа, постои решение каде можете да поставите кратенки за емотиконите што најчесто ги употребувате. Можете да меморирате пет до десет кратенки за емотикони, и тоа во основа е доста за се. Истото се однесува и на често користените зборови за кои можете да поставите кратенки. Можете да ја спасите својата vaginu tendinis од многу непотребно чукање на тастатурата.

Сега кога сте погледнале што е тоа и каде точно се наоѓа, и кога сте морале да ја научите ужасната вистина што е тоа всушност, да погледенем како можете да го заштитите.

Sada kada ste pogledali što je to i gdje se točno nalazi, i kada ste morali naučiti užasnu istinu što je to zapravo (to je omotač tetiva u vašoj ruci), pogledajmo kako ga možete zaštititi:

На iOS 10 и погоре:

1. Отворете Settings > General.
2. Скролајте долу до опцијата Keyboard

3. Допрете ја опцијата Замена на текст
4. Можете да додавате нови елементи во горниот десен агол
5. Ако имате се поставено, пристиснете „save”

Готови сте. Ако се сте направиле исправно, ова е резултатот што би требало да го видите:

Претходно имавме текст за тоа како можете да го направите истото на вашиот MacBook.

Забелешка: дури и ако не ги следите советите на овој текст, вашата vagina tendinis и натаму ќе биде во ред.

Ако во некој случај сте ги пропуштиле случувањата минатата недела, можете да ги пронајдете сите важни текстови во врска со Apple во WWDC мапата.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј. - Кликнете овде!