imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Предностите на OneDrive на iPhone


Облакот за складирање на податоци на Microsoft има многу предности, главно, за корисниците на Windows. Иако почетоците не беа лесни, се покажа како пристојна апликација и за iPhone и iPad. Ајде да видиме кој треба да го избере и кои се неговите предности!

Јас го изградив целото царство на уредите на Apple. Повеќето корисници ја започнуваат својата кариера со Apple со купување на iPhone, па следни се iPad, MacBook, Apple Watch, AirPods и Apple TV. Кога сите делови се поставени на нивните места, iCloud не може да биде исклучок. Јас сум претплатен за складирање од 50GB за сите мои документи, за вообичаени датотеки, безбедносни бекапи и слики и видеа од минатото.

Оние кои застанале на iPhone или нивната работна средина бара употреба на Windows компјутери, оваа услуга може да биде не толку удобна и добро е да се знае дека покрај складирањето на iCloud, постојат многу други одлични услуги на пазарот. Еден од нив е OneDrive кој работи природно на Windows и може да биде удобен премин помеѓу iPhone и PC.

Канцеларискиот пакет на Microsoft е добро да се спомене, поради тоа што покрај верзијата за Windows, исто така е достапен за iOS и macOS. Microsoft посвети големо внимание за да ги направат своите софтвери компатибилни со оперативните системи на Apple, па сега можете да го користите Word на вашиот iPad исто толку добро колку што би направиле на десктоп.

На овој начин можете лесно да работите со комплетната услуга на Office 365 ако користите iPhone со компјутер и истата е за Mac. Апликацијата за датотеки овозможува паралелно користење на сите услуги. Тоа Ви овозможува да ги користите сметките на Вашата компанија на Microsoft заедно со Вашата iCloud сметка без никакви проблеми.

Ние го препорачуваме за:

  • Студентите: Microsoft им овозможува пристап на повеќето студенти на нивните услуги во Office 365 бесплатно
  • Windows корисници: OneDrive е природна апликација на Windows-от, тоа би можело да биде најдобриот избор
  • Оние кои работат во средина на Microsoft: со оваа опција споделените документи на компанијата, Office датотеките можат лесно да се синхронизираат помеѓу iOS, Windows и MacOS

Преземете го OneDrive од App Store (бесплатно на iPhone, iPad)

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.