imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преместете ја тастатурата на вашиот iPad


Можете да ја преобразите тастатурата на вашиот iPad на многу начини. Можете да ја поделите, да ја користите целата површина како тачпад или да ја поместите од нејзиното оригинално место. Да погледнеме како тоа можете да го направите.

iPad има многу единствени гестови и функциски копчиња. На прв поглед би можел да изгледа како огромен iPhone и тоа е прилично точно. Но, би требало да ги научите точните контроли на таблетот за да можете полесно да го користите.

Подвижната тастатура со оригинален изглед е една од нив. За да ја намалите тастатурата, морате да го притиснете малото копче на тастатурата во долниот десен агол. Ако го задржите притисокот на тоа копче, тоа ќе ви овозможи пристап и до другите функции. Како поделениот приказ или поместување на тастатурата. Поместувањето на тастатурата е навистина корисно ако го држите таблетот во поза во која пишувањето во изворниот изглед и не е така удобно.

Оваа опција ви овозможува вертикално поместување на тастатурата во поприкладна положба. А iPad е доволно паметен да го пополни новонастанатиот простор со делење на екранот. Во секој случај, префрлањето е достапно во било која апликација.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.