imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Прикажете ги неодамнешните пребарувања со еден допир во Safari на вашиот iPhone


Благодарение на скриена функција, можете да ги следите претходно отворените страници и пребарувања во Safari на вашиот iPhone со само еден допир. Да погледнеме како тоа работи!

Го знаете ли она чувство кога барате нешто што веќе сте го барале, но не можете да се сетите за што точно станува збор? Нема потреба од бесконечно трагање во различните подменија, бидејќи Apple го направи пребарувањето поедноставно, но тоа заборави да го спомене.

Изворно, ако сте барале претходно посетена веб-страница, моравте да ја притиснете иконата Book, a потоа и Clock. Тука можете да ја пронајдете целата претходна содржина и со помош на алатките за пребарување можете да ја прегледувате историјата.

Меѓутоа, постои и поедноставен начин за тоа. Можете да го пронајдете дури и случајно, бидејќи се што треба да направите е нешто подолго да го држите копчето за враќање (<). Работи и во спротивен правец, со копчето Forward (>). Само треба да изберете точен внес од pop-up листата.

За жал, не можете да пребарувате во рамки на тие резултати и да пронајдете страница која сте ја посетиле неколку дена претходно; за тоа, и натаму ќе морате да го користите оригиналниот начин, бидејќи овој трик може да се примени само на неодамнешни пребарувања.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.