imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Прилагодете го Reader View на Вашиот iPhone и iPad


Reader View на Safari го прави читањето на статии на iPhone и iPad поудобно. И овој поглед може да се прилагоди. Ќе Ви покажеме како да го прилагодите.

Јас го користам Read View, бидејќи дури и ако повеќето од веб-сајтовите се оптимизирани за мобилен приказ, сакам да го прилагодам текстот според: големина на фонт, боја на позадина итн. Тоа навистина е поудобно за мене и читањето е попријатно исто така. Ако светот на iPhone-и е нов за Вас тогаш можете да пристапите до Reader View со следниве чекори на Вашиот телефон:

  1. Отворете Safari
  2. Отворете било која статија.
  3. На горниот лев агол одберете Reader View.

Кога ќе ја отворите, можете да почнете со прилагодување во горниот десен агол. Ако ја сакате темата со бел текст и црна позадина, можете да ја прилагодите на тој начин, или да ја промените големината на фонтот. По поставувањето на посакуваниот изглед, сите статии ќе бидат прикажани на тој начин.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.