imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Проверете го нивото на батеријата кај Bluetooth уредите на Mac


Проверката на нивото на батеријата на Bluetooth уредите на Apple е достапна и за Mac, заедно со iOS уредите и Apple Watch.

Пред неколку дена имавме текст за тоа како да се прикаже процентот на батеријата на различните Bluetooth уреди, како што се Apple Pencil, AirPods и така натаму. Оваа опција е достапна и на Mac, но баш како и претходно, не можете да го видите целиот избор на екосистемот, туку само оние додатоци кои се поврзани со компјутерот, како Magic Mouse или Beats слушалките со W1 чипот.

Има многу методи како тоа да се направи. Можете да ги проверите аудио уредите во iTunes, но постои уште еден начин на кој можете да видите се. На горната лента на менито се наоѓа иконата Bluetooth. Изберете било кој од уредите, кликнете на него и можете да го видите процентот на батеријата. Ако не можете да го пронајдете тоа копче, влезете во Поставките на системот > Bluetooth мени и овозможете Прикажи Bluetooth на лентата на менито.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.