imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Оваа објава не е ажурирани повеќе од година дена. Имајте во предвид дека објавата може е веќе застарена.

Променете ги боите на Вашиот Apple Watch во црна и бела


Нема поента да се крие екранот на Вашиот Apple Watch, освен ако не сакате да ги заштитите очите од светлите бои. Ако го користите Вашиот iPhone со црно-бела боја, исто така ќе ја сакате оваа опција.

Неодамна, можеби сте прочитале статија за тоа како боите можат да влијаат врз луѓето, кои се факторите кои влијаат и како можете да го промените екранот на вашиот iPhone во црно-бело. Од тогаш, ние се грижиме многу за оваа тема и ние се обидуваме да експериментираме со нашите гаџети, без разлика дали можеме да го намалиме времето што го трошиме за користење на мобилни телефони едноставно со неутрализирање на боите.

Вие не само што може да го направите ова на iPhone, туку и на Apple Watch. Најлесен начин да ја поставите оваа опција е користење на апликацијата Watch. Овде можете да го прилагодите изгледот на Вашиот Apple Watch, да ги конфигурирате спортските активности или да ја исклучите опцијата за автоматско стартување на Music апликацијата и многу други поставки.

Ако одите во “My Watch” и изберете “General”, можете да ги најдете најважните опции во врска со Вашиот gadget. За да го смените Вашиот екран во црно-бело, изберете “Accessibility”, потоа под заглавието “Vision” одберете ја опцијата Greyscale. Откако ќе бидете подготвени, екранот на Вашиот Apple Watch сјае во црно-бела боја.

Ова поставување не е само корисно за оние кои сакаат да се обидат дали со неутрализирање на боите тие навистина ќе трошат помалку време за користење на нивните секојдневни гаџети, но исто така е корисно и за оние кои сакаат да ја заштитат батеријата. Се разбира, исто како и iPhone X, Apple Watch има и OLED екран во него.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.