imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Променете ја темата на бои на Вашиот Mac


Сакате темни теми? Следниот совет е за Вас!

Пред лансирањето на iOS 11, меѓу другото, го чекавме темниот режим на изглед. Но, ние бевме оставени без него. Не можам да кажам зошто е толку очекувано, но исто така сакаме да користиме различни површини во темна верзија, како што е YouTube во нашите интернет пребарувачи.

Темниот режим главно се користи во интернет пребарувачите, но со брзо поставување можете лесно да ја претворите бојата на горната лента во темна. Се што треба да направите е да ги отворите System Preferences и да изберете General.

Обележете “Use dark menu bar and Dock”. Ова ќе ги направи горната лента со мени и Dock-от да бидат во темно сива боја. Ако тоа не биде доволно, можете да го промените изгледот и бојата на обележување во Graphite. Со оваа опција, оние кои ги сакаат темните теми можат да направат сите бои и обележувања да исчезнат.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.