imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Промена на батерија по намалена цена!

Направи резервација и промени ја батеријата за 1.990 МКД.

Разликата помеѓу опциите Delete и Offload на iOS


Благодарение на новата функција во iOS 11, ако просторот за складирање ви е полн, можете да му допуштите на системот да го растовари со отстранување, но не и бришење на апликациите кои не ги употребувате. Да погледнеме која е разликата помеѓу опциите Delete и Offload!

Веќе пишувавме за тоа како да поставите автоматско отстранување на апликациите кои не ги употребувате. Накратко, системот сам ги отстранува апликациите за да ослободи простор за складирање. Меѓутоа, овие апликации можете повторно да ги инсталирате кога и да посакате и да продолжите да ги употребувате во последната видена состојба.

Тоа е можно, бидејќи вие се ослободувате од апликацијата поради повеќе простор, но сите нејзини податоци сместени локално остануваат на уредот. Кога повторно ќе ја инсталирате апликацијата, можете да им пристапите. Еве како тоа можете да го поставите:

Која е разликата?

Ако ја изберете опцијата Delete, тоа е исто како цврсто да сте ја притиснале и натаму ја држите иконата на апликацијата, па потоа сте го кликнале малиот знак х кој се појавува во горниот агол. Така ќе ја избришете апликацијата и сите податоци врзани за неа. Од друга страна, опцијата Offload функционира како и автоматското бришење опишано во воведот.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.